Menu

Kompetens-integration

Skärmavbild 2016 03 07 kl. 15.33.35

KOMPETENSINTEGRATION

Jag var ansvarig för att driva och utveckla ett samarbete mellan Riksteatern, Svensk Scenkonst, Teaterförbundet för scen och film samt Arbetsförmedlingen kultur och media där scenkonstbranschen tog ett samlat grepp för att underlätta nyanlända kulturarbetares väg in i kultursektorn. Syftet var främst att synliggöra kompetens i ett  tidigt skede av etableringen. Programmet var tänkt att också utgöra  en möjlighet för medverkande institutioner att utvecklas, berikas och ta tillvara på deltagarnas erfarenheter och kompetens.

Projektet beviljades stöd från Asyl-Migration och Integrationsfonden (AMIF) under våren 2016 och därefter rekryterades intresserade deltagare via informationsträffar på Arbetsförmedlingens lokalkontor. 15 personer påbörjade programmet under augusti 2016. Det första blocket var en introduktion om fyra veckor och därefter följde en tre månader lång praktik hos någon av de medverkande institutionerna (Dramaten, Stadsteatern, Riksteatern, Cirkus Cirkör, Scenkonst Sörmland, Unga Klara  och Operan). Varje deltagare hade tillgång till en mentor via Teaterförbundet under programmets gång.

Jag arbetade med uppdraget under ett årstid (2015 – 2016) och efter att ha sytt ihop samarbetet, hittat finansiering, deltagare samt medverkande institutioner lämnade jag över projektet för att drivas vidare inom Riksteatern.

 Läs pressmeddelandet för projektet HÄR.
Foto: Riksteatern.

Fler case se nedan

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!